Praktijkfilosofie

 

In de gezondheidszorg is vaak veel te bereiken met eenvoudige middelen. Genezen is ook vaak het gevolg van natuurlijk herstel. Wij streven ernaar om mensen vertrouwen te geven in dit natuurlijk herstellend vermogen.

 

Als er toch behandeling nodig is zijn er vaak meerdere mogelijkheden. Wij proberen u binnen medisch verantwoorde grenzen mee te laten beslissen bij keuzes. Wij zijn nogal terughoudend in het voorschrijven van kalmeringsmiddelen vanwege de kans op verslaving. Wij lopen ook niet voorop met het voorschrijven van de meest nieuwe medicijnen vanwege de vaak nog onbekende risico's.

 

Hoewel wij niet principieel afwijzend staan tegenover alternatieve geneeswijzen, hebben wij te weinig kennis hiervan om deze geneeswijzen zelf toe te passen. Zo kunnen wij ook geen homeopathische recepten ondertekenen, omdat wij de bestanddelen en hun effecten niet kennen.

 

Een open sfeer is een voorwaarde voor een goede hulpverlening. Wij staan open voor opmerkingen van uw kant. Bij eventuele klachten over de artsen, de assistentes, de praktijkondersteuner of de praktijkorganisatie, stellen wij het op prijs als u contact met ons op neemt.

 

Wij hopen dat u een prettige samenwerking met ons zult hebben en wensen u een goede gezondheid toe.